KAMPANYALI ÜRÜNLER


28 Şubat 2011 Pazartesi


Temel Yalıtımı ve Önemi incelememiz şimdilik güncellenmektedir, Temel Yalıtımı ve Önemi için öbür yazılarımıza bakmanızı önerebiliriz.

Temel Yalıtımı ve Önemi konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Su basın­cıyla ilgili yapı­nın etki­le­ne­ceği su basın­cına göre yalı­tı­mın kaç kat olması gerek­tiği; bina yükü ile ilgili yapı­nın zemine yapa­cağı basınca göre yalı­tım kat adet­leri tes­pit edil­me­li­dir. [16].

konuya girmeden dış cephe yalıtım ile ilgili şunları söylemek gerekir. TS3647 “Bina­larda Yeraltı Suyuna Karşı Yapı­la­cak Su Yalı­tımı Tasa­rım ve Yapım Kural­ları” stan­dar­dına göre basınçlı suya karşı temel yalı­tım esas­ları gözardı edil­me­me­li­dir. Su yük­sek­li­ğine bağlı ola­rak sıkışma basın­cına göre hangi yalı­tım örtü­sü­nün kaç kat kul­la­nıl­ması gerek­tiği belir­til­miş­tir [17].

konuya girmeden Temel Yalıtımı ve Önemi ile ilgili şunları söylemek gerekir. Yapı­nın inşa edi­le­ceği zemin ve dep­rem duru­muna göre temel­leri mün­fe­rit, müte­madi, radye jene­ral gibi farklı şekil­lerde tasar­la­na­bil­mek­te­dir. Çoğu zaman temel tipi­nin kararı ara­zi­deki su durumu gözö­nüne alın­ma­dan veril­mek­te­dir. Oysa zemin suyu değer­len­dir­mesi sonu­cunda yapıl­ması plan­la­nan temel tipi deği­şe­bi­lir. Çünkü zemin­deki su yoğun­lu­ğuna göre basınçlı su etkisi görü­len bir ara­zide inşa edi­lecek olan yapı­nın temeli mut­laka radye jene­ral temel sis­temi olma­lı­dır.

Temel Yalıtımı ve Önemi konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Yapı­nın ara­ziye otu­ru­munda temel sevi­yesi ile zemin suyu sevi­yesi iliş­kisi önem­li­dir. Yapı­nın temel sevi­yesi zemin suyu sevi­yesi üstünde kalı­yor ise etkili ola­cak su, zemin nemi ya da basınç­sız su etki­si­dir. Zemin, su sevi­ye­si­nin altında kalı­yor ise, yapı basınçlı su etki­sin­de­dir. Bir ara­zide farklı yoğun­lukta ya da aynı yoğun­lukta su basıncı etkili ola­bi­lir. Farklı yoğun­lukta ise su yalı­tımı sadece dik gelen kuv­vet­leri değil yanal kuv­vet­leri de engel­le­yecek şekilde tasar­lan­ma­lı­dır. Ayrıca yalı­tım kat­ları sürekli ve eşde­ğer basınç altında tutul­ma­lı­dır. Bunu sağ­la­mak için yalı­tım daima iki rijit ele­man ara­sında yer alma­lı­dır. Ayrıca eğimli bir arazi ile düz bir ara­zide konum­la­nan yapı için de suyun etkisi farklı olur. Temel yalı­tımı yapıl­mış olsa bile mut­laka yüzey suyunu top­la­mak için amaca uygun bir dre­naj sis­temi kurul­ma­lı­dır. Yapı­daki kul­la­nım suları da mut­laka ana sis­tem ile bağ­lan­tılı olma­lı­dır. Yapı­nın konum­la­na­cağı ara­zide çevre­sin­deki yapı­larla olan iliş­kisi de yalı­tım sis­te­mi­nin yer­leş­ti­ril­mesi açı­sın­dan önem­li­dir. Yapı deniz kena­rında, biti­şik nizam ya da ayrık bir şekilde konum­la­na­cak ola­bi­lir. Her durumda da yalı­tı­mın dış­tan tüm sis­temi boh­ça­la­ya­cak şekilde yapıl­ması, yapıya zarar verecek olan suyun boh­ça­lama sis­temi ile yapı dışında etki­siz hale geti­ril­mesi gerek­mek­te­dir.

su yalıtım malzemeleri fiyatları aramasındaki sonuçları sitemizde görebilir, dış cephe yalıtım aramasıyla ilgili ayrıntıları elde edebilirsiniz.

Posted by Gönderen cagriuysal zaman: 17:20
Categories: Etiketler: , , , , , , , ,

 

0 yorum:

 
>