Temel Yalıtımı ve Önemi incelememiz şimdilik güncellenmektedir, Temel Yalıtımı ve Önemi için öbür yazılarımıza bakmanızı önerebiliriz.
Temel Yalıtımı ve Önemi konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Su basıncıyla ilgili yapının etkileneceği su basıncına göre yalıtımın kaç kat olması gerektiği; bina yükü ile ilgili yapının zemine yapacağı basınca göre yalıtım kat adetleri tespit edilmelidir. [16].
konuya girmeden dış cephe yalıtım ile ilgili şunları söylemek gerekir. TS3647 “Binalarda Yeraltı Suyuna Karşı Yapılacak Su Yalıtımı Tasarım ve Yapım Kuralları” standardına göre basınçlı suya karşı temel yalıtım esasları gözardı edilmemelidir. Su yüksekliğine bağlı olarak sıkışma basıncına göre hangi yalıtım örtüsünün kaç kat kullanılması gerektiği belirtilmiştir [17].
konuya girmeden Temel Yalıtımı ve Önemi ile ilgili şunları söylemek gerekir. Yapının inşa edileceği zemin ve deprem durumuna göre temelleri münferit, mütemadi, radye jeneral gibi farklı şekillerde tasarlanabilmektedir. Çoğu zaman temel tipinin kararı arazideki su durumu gözönüne alınmadan verilmektedir. Oysa zemin suyu değerlendirmesi sonucunda yapılması planlanan temel tipi değişebilir. Çünkü zemindeki su yoğunluğuna göre basınçlı su etkisi görülen bir arazide inşa edilecek olan yapının temeli mutlaka radye jeneral temel sistemi olmalıdır.
Temel Yalıtımı ve Önemi konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Yapının araziye oturumunda temel seviyesi ile zemin suyu seviyesi ilişkisi önemlidir. Yapının temel seviyesi zemin suyu seviyesi üstünde kalıyor ise etkili olacak su, zemin nemi ya da basınçsız su etkisidir. Zemin, su seviyesinin altında kalıyor ise, yapı basınçlı su etkisindedir. Bir arazide farklı yoğunlukta ya da aynı yoğunlukta su basıncı etkili olabilir. Farklı yoğunlukta ise su yalıtımı sadece dik gelen kuvvetleri değil yanal kuvvetleri de engelleyecek şekilde tasarlanmalıdır. Ayrıca yalıtım katları sürekli ve eşdeğer basınç altında tutulmalıdır. Bunu sağlamak için yalıtım daima iki rijit eleman arasında yer almalıdır. Ayrıca eğimli bir arazi ile düz bir arazide konumlanan yapı için de suyun etkisi farklı olur. Temel yalıtımı yapılmış olsa bile mutlaka yüzey suyunu toplamak için amaca uygun bir drenaj sistemi kurulmalıdır. Yapıdaki kullanım suları da mutlaka ana sistem ile bağlantılı olmalıdır. Yapının konumlanacağı arazide çevresindeki yapılarla olan ilişkisi de yalıtım sisteminin yerleştirilmesi açısından önemlidir. Yapı deniz kenarında, bitişik nizam ya da ayrık bir şekilde konumlanacak olabilir. Her durumda da yalıtımın dıştan tüm sistemi bohçalayacak şekilde yapılması, yapıya zarar verecek olan suyun bohçalama sistemi ile yapı dışında etkisiz hale getirilmesi gerekmektedir.
su yalıtım malzemeleri fiyatları aramasındaki sonuçları sitemizde görebilir, dış cephe yalıtım aramasıyla ilgili ayrıntıları elde edebilirsiniz.
KAMPANYALI ÜRÜNLER
28 Şubat 2011 Pazartesi
Posted by Gönderen
cagriuysal
zaman:
17:20
Categories:
Etiketler:
boru izolasyon fiyatları,
dış cephe yalıtım,
ısı yalıtım levhası fiyatları,
ısı yalıtımı,
inşaat malzemeleri,
izolasyon,
izolasyon fiyatları,
mantolama malzemeleri,
su yalıtım
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder