Temel Yalıtımı ve Önemi için sizlere bir kaç fotoğraf gösteriyor, Temel Yalıtımı ve Önemi için örnekler sunuyoruz.
konuya girmeden Temel Yalıtımı ve Önemi ile ilgili şunları söylemek gerekir. Yapılarda su yalıtımı, suyun hangi şiddette, hangi halde ve nereden gelirse gelsin yapı kabuğundan içeri girerek yapı elemanlarına, dolayısıyla da yapıya zarar vermesini önlemek için yapılır. Suyun yapılarda sıvı ya da gaz halinde bulunması, yıpranmaların ve zararlı etkilerin en önemli nedenidir [13] [14]. Yapıların toprak altında kalan hacimlerini su ve nemden uzak tutmak ve taşıyıcı konstrüksiyonun kendisini de suyun olumsuz etkilerinden korumak, temel yalıtımlarını zorunlu kılmaktadır.
konuya girmeden ısı yalıtımı ile ilgili şunları söylemek gerekir. Su yalıtımlarında genel olarak ana prensip, önlenemeyen suyun mutlaka kontrol edilmesi gerektiğidir. Proje aşamasında uygun yalıtım sistemi seçilirken de sürme ya da serme esaslı olup olmamasına, su yalıtımı için mi yoksa nem önleyici olması mı gerektiğine karar vermek, daha sonra malzeme seçimine yönelmek gerekir.
Temel Yalıtımı ve Önemi konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Temel yalıtımının gözardı edilmemesi gereken en önemli özelliği, hata kabul etmemesi ve telafisinin imkansız olmasıdır. Bu nedenle yalıtım sistemi seçilirken belli kriterlere göre karar verilmelidir. Bunlar: temel tipi, yapının araziye oturum şekli, drenaj imkanı, yeraltı su seviyesi, yapı içindeki farklı kottaki elemanlar, diger yapılarla olan konumu ve projenin bütçesidir [15]. Zeminde su durumu değerlendirmesi sonucuna göre temel tipi, yalıtım sistemi, yapıya uygun tüm detay çözümü ve malzeme seçimi yapılmalıdır. Zemindeki su durumunun tespiti için zemin suyu seviyesinin en yüksek olduğu dönem seçilmelidir.
konuya girmeden ısı yalıtımı ile ilgili şunları söylemek gerekir. Yapılan sondaj çalışmaları ile zeminde tespit edilen su durumuna göre zemin rutubetine karşı, basınçsız suya karşı ve basınçlı suya karşı yalıtım yapılmaktadır. Zemin rutubeti; zeminde daima mevcut bulunan, kılcallık yoluyla yapının bünyesine girip zararlara yol açan, zemin cinsine bağlı olarak etki derecesi değişkenlik gösteren sudur. Basınçsız su, damlayabilir-akabilir durumdaki su olarak tanımlanır. Basınçlı su ise yapıya ve yalıtıma sürekli belli bir hidrostatik basınç yapan suları kapsamaktadır. Metre cinsinden su sütunu yüksekliği ile ifade edilirken su durumu kg/m2 olarak basınç yapar. Herhangi bir yapının konumlanacağı arazide basınçlı su durumuna göre yalıtım malzemesi ve detaylandırması yapılacaksa suyun basıncı ve yapı ağırlığının yalıtım malzemesi üzerine yapacağı sıkışma basıncı mutlaka hesaba alınmalıdır [13] [14].
Son zamanlarda çokça merak edilen konular arasında yer alan ses yalıtımı ile ilgili bir yazı sizlere sunduk. Burdaki yazıda izolasyon köpük fiyatları ile ilgili olarak çok farklı konulara değindik, umarız işinizi görür.
KAMPANYALI ÜRÜNLER
28 Şubat 2011 Pazartesi
Posted by Gönderen
cagriuysal
zaman:
15:50
Categories:
Etiketler:
boru izolasyon fiyatları,
dış cephe yalıtım,
ısı yalıtım levhası fiyatları,
ısı yalıtımı,
inşaat malzemeleri,
izolasyon,
izolasyon fiyatları,
mantolama malzemeleri,
su yalıtım
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder