Temel Yalıtımı ve Önemi aramasındaki sonuçları burada görebilir, Temel Yalıtımı ve Önemi için derlenmiş alakalı ayrıntılı bilgileri görebilirsiniz.
konuya girmeden izolasyon ile ilgili şunları söylemek gerekir. Yapının önemli taşıyıcı elemanlarından olan temel ve perde kolanlar toprak altında olduğu için sürekli suya ve neme maruz kalırlar bu nedenle yalıtımı niteliksiz ya da yapılmamış yapılar ileride yapının ömrünü önemli bi şekilde düşürmekte ve telafisi olmayan yapısal sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle binanın temel yalıtımı ve yalıtımda kullanılan malzemelerin kaliteli olması gerekir .
Temel Yalıtımı ve Önemi konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Yapının zemin düzlemi suyla en fazla muhatap olan bölümüdür. Zemindeki su etkisi her bölge için farklı orandadır. Her yapı için, zemindeki su yoğunluğuna göre önlem alınması, malzeme ve detay çözümünün yapılması gerekir. Zemin suları içinde, yapıya verdiği zararlı etkiler değerlendirildiğinde en önemlisi basınçlı sudur. Normal koşularda korozyon etkisi gözlenmeyen betonarme bir yapı için, basınçlı su etkisinde de bu özelliğini sürdürebilmesi, tam bir su geçirimsizliğin sağlanmasıyla mümkündür.
konuya girmeden Temel Yalıtımı ve Önemi ile ilgili şunları söylemek gerekir. Yapının toprak altında kalan bölümlerinin zemin ile çevrili olmalarından dolayı, sürekli olarak zemin ve yeraltı suları ile etkileşim halindedirler. Özellikle yapının tüm yüklerini zemine aktaran ve onu taşıyan bölümlerinin sürekli su ile etkileşim halinde bulunması, yapının taşıyıcılığı açısından sorun yaratmaktadır [10].
izolasyon konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Suyun beton ile etkileşime girerek bu hasarları oluşturabilmesi için onu, malzemenin içine doğru iten bir kuvvet ve suyun ilerlemesine olanak veren birbirleriyle ilişkili boşlukların bulunması gerekir. Beton içindeki kılcal kanallar içinde oluşan kapiler emme kuvvetleri, suyun yerçekimine ters bir yönde, beton içine çekilmesine olanak verir. Yeraltı suyunun hidrostatik kuvveti ise suyun basınçla boşluklara doğru itilmesini sağlar. Bu durumda su, sadece yapı elemanının içine girmekle kalmaz; yapının taşıyıcı bölümlerine basınç uygulayarak zorlanmasına neden olur [11]. Betonu suyun zararlı etkilerinden korumak için drenaj ve yalıtım teknikleri ile de çözümler aranmaktadır. Suyun beton malzemenin içine nüfuz etmesi sonucunda yapı yüzeylerinde kir, çiçeklenme, küf ve mantar oluşumu gözlenir. Bunun yanı sıra, zeminde bulunan sülfat vb. iyonlarının suyla birlikte malzeme içerisine girmesi sonucu kimyasal bozulmalar da gözlenir. Bu kimyasal reaksiyonlar sonucu malzeme içindeki boşluk sayısı hızla artar. Boşluk sayısının artması, malzeme içine giren su ve sülfat miktarının da artmasına neden olur. Hasar süreci bu süreklilik içinde artar ve yapının işlevini yitirmesi ile sonlanır [11]. Su, donatı ile buluştuğu noktalarda, korozyonu başlatıp, statik ve dinamik tüm yükleri karşılayan ve aktaran yapı bölümlerinin, en küçük bir yükleme anında etkisiz kalacak bir duruma gelmesine neden olur. Bu sebeple, yeraltı suyunun betona işleme derinliğinin, paspayı değerinden daha az olması gerekmektedir. Ancak bu durumda donatı korozyon olayında korunur ve yapının sürdürülebilirliği sağlanabilir [10].
mantolama malzemesi yazımız şuanda yenilenmektedir, mantolama için diğer derlemelerimize bakmanızı öneririz.
KAMPANYALI ÜRÜNLER
28 Şubat 2011 Pazartesi
Posted by Gönderen
cagriuysal
zaman:
12:50
Categories:
Etiketler:
boru izolasyon fiyatları,
dış cephe yalıtım,
ısı yalıtım levhası fiyatları,
ısı yalıtımı,
inşaat malzemeleri,
izolasyon,
izolasyon fiyatları,
mantolama malzemeleri,
su yalıtım
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder