KAMPANYALI ÜRÜNLER


15 Şubat 2011 Salı


Isı yalıtım sıvası ile alakalı sonuçları sitemizde görebilir, Isı yalıtım sıvası aramasıyla ilgili ayrıntılı bilgileri elde edebilirsiniz.

meseleye girmeden su izolasyon malzemeleri fiyatları ile alakalı bunları belirtmek gerekir. Dış cephe kap­la­ma­ları, dışa­rı­dan gelecek olan ısı akış­la­rını kes­meye yarar. Bina­nın dış kabu­ğunu soğuk tara­fın­dan komple kap­la­mak­tır. Çeşitli dış cephe kap­lama yön­tem­leri var­dır. Birin­cisi man­to­la­ma­dır. Bina­nın dışın­dan kap­lama yapıl­ma­sına man­to­lama deni­lir. Bu mal­ze­me­le­rin ısı ilet­ken­liği düşük oldu­ğun­dan, palto gibi binaya giy­di­ri­le­rek, içe­ride bulu­nan ısının içe­ride tutul­ması sağ­la­nır. Diğer bir yön­tem de ısı yalı­tımı sıva­la­rı­nın kul­la­nıl­ma­sı­dır. Son yıl­larda hızla kul­la­nı­lan, genelde yeni inşa­at­larda müta­e­ah­hit­lerce ter­cih edi­len bu yön­temde kaba sıva biti­ril­di­ğinde man­to­lama da biti­ril­miş olu­yor. Bir başka dış cephe kap­lama sis­temi ise man­to­lama yapı­la­ma­ya­cak bina­larda ısıyı duvar­larda geri ref­lekse edecek ısı yalı­tımlı boya­lar kul­lan­mak­tır. Man­to­lama ile ilgili bil­gi­leri daha önce siz­lerle pay­laş­mış­tık. Şimdi ısı yalı­tım sıvası ile ilgili bil­gi­leri vere­lim. Isı yalı­tım sıvası; Uygu­lan­dığı bina­la­rın yüze­yine tam bir uyum ve yük­sek ade­rans sağ­lı­yor. Suya karşı direnç gös­te­ren ve tüm oluk­suz hava koşul­la­rına daya­nıklı olan bu sıva son derece esnek. Isı yalı­tım sıvası çatla­mı­yor, dar­be­ler ile olum­suz hava koşul­la­rına daya­nıklı bir tabaka oluş­tu­ru­yor. Isı yalı­tım sıvası uygu­la­na­cak yüzey­le­rin; iyi muayene edil­mesi, temiz ve kuru olması gere­kir. Macun kıva­mına geti­ri­len ve yak­la­şık on dakika din­len­di­ri­len sıva, hava sıcak­lı­ğı­nın artı 5 ila artı 30 ara­sında olduğu, sis ve yağ­mu­run olma­dığı dönem­lerde uygulanmalıdır.

dış cephe yalıtımı ile ilgili söylenen bir çok mesele var. Bu yazımızda da mantolama istanbul için söylenenlere şöyle bir göz atacağız.

Posted by Gönderen cagriuysal zaman: 04:04
Categories: Etiketler: , , , , , , , ,

 

0 yorum:

 
>