KAMPANYALI ÜRÜNLER


14 Şubat 2011 Pazartesi


Kalibel ile komşu daireye ses ve ısı gitmez yazımız şu an için gözden geçirilmektedir, Kalibel ile komşu daireye ses ve ısı gitmez için diğer makalelerimize bakmanızı tavsiye ederiz.

çelik çatı konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Isı ve ses iza­los­yon sis­tem­le­rin­den biri de İzocam Kali­bel…Kali­bel özel­likle biti­şik daire­lerde daire sakin­le­ri­nin bir­bi­rini rahat­sız etme­sini önler. Özel­likle bitiş düzen bina­larda, ikiz yapı­larda, komşu evlerde 2 daireyi ayı­ran duvar­larda ısı ve ses izo­las­yonu yapıl­mak zorunda. Böyle yapı­larda biti­şik­teki daire boş ise veya ısıtıl­mı­yor ise bu dolu daireyi de olum­suz yönde etki­ler ve ısı kay­bına neden ola­rak, daha çok yakıt kul­la­nıl­ma­sına yol açar. Bunu engel­le­mek için biti­şik daire­le­rin ortak duvarı çift duvar gibi yapı­la­rak, ara­sına ısı yalı­tımı yapıl­ma­lı­dır. Duvar lev­hası saye­sinde ısı ve ses yalı­tımı sağ­la­nır, biti­şik daire­ler ara­sın­daki ısı ve ses geçi­şi­nin önüne geçi­lir. Henüz inşaat aşa­ma­sında bu levha konul­ma­mışsa izo­cam kali­bel uygu­la­ma­sıyla ısı ve ses izo­las­yonu sağ­la­mak müm­kün­dür. Kısa­cası kali­bel sadece yeni yapı­larda değil, eski bina­larda da kolay­lıkla uygu­la­na­rak ısı yalı­tımı ve ses yalı­tımı sağ­lar. İzocam Kali­bel kom­po­zit bir ürün ve lev­ha­lar buhar kesi­cili şeklinde üreti­li­yor. Dış duvar­la­rın iç bölüm­den giy­di­ril­mesi şeklinde uygu­la­nan İzocam Kalibel’in kul­la­nım alan­ları ayrıca bölme duvar­lar ve ahşap kar­kas yapı­lar… Kali­bel sis­te­mi­nin uygu­lan­dığı beton ve tuğla dış duvar­larda iç taraf­taki ses ve ısı izo­las­yonu sağ­la­nır­ken, bölme duvar­larda uygu­lan­ma­sıyla mer­di­ven ve asan­sör boş­luk­la­rında ses yalı­tımı sağ­la­nır. Ayrıca ısıtı­la­rak kul­la­nı­lan çatı kat­la­rında da ısı ve ses yalı­tımı sağlar.

mantolama malzemesi açıklamasını yapan incelemeyi sizlerle paylaşacağız, dış cephe yalıtımı başlıklı yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Posted by Gönderen cagriuysal zaman: 08:34
Categories: Etiketler: , , , , , , , ,

 

0 yorum:

 
>