KAMPANYALI ÜRÜNLER


10 Şubat 2011 Perşembe


Dış Cephe Mantolamanın Yararları başlıklı makale de yapılan açıklamaları okuyabilir, Dış Cephe Mantolamanın Yararları için daha fazla detaya arşivimizi kullanarak ulaşabilirsiniz.

konuya girmeden izolasyon ile ilgili şunları söylemek gerekir. Dış cephe kap­lama diye­rek geç­me­yen, bugün ki koşul­larda bir­çok bina için oldukça büyük oranda tasar­ruf oranı sağ­la­yan dış cephe kap­la­ma­lar ortaya koy­duğu tasar­ruf yanında bir­çok avan­tajı da bera­be­rinde getirmektedir.

Dış Cephe Mantolamanın Yararları konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Man­to­lama tek­niği saye­sinde ısı kayıp­la­rını engel­le­mek ve ısıtma-soğutma gibi hava şart­la­rını kont­rol altına almak oldukça kolay bir durum. Üste­lik man­to­lama uygu­la­ma­la­rı­nın sağ­la­dığı tasar­ruf oranı da bir­çok binada yak­la­şık ola­rak yüzde 50 oran­la­rına ulaşıyor.

izolasyon konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Man­to­lama tek­niği bina­ları ısı deği­şim­le­rin­den koru­ma­sı­nın yanında taşı­yıcı blok­la­rın olum­suz bir şekilde etki­len­me­le­rine karşı da önlem almak­ta­dır. Bina bakım mali­yet­leri man­to­lama bulun­ma­yan bir binaya göre yarı yarıya düş­mekte ve ayrıca bina­nın ömrü nor­mal­den daha da uzun bir yapı kazan­mak­ta­dır. Diğer yan­dan bina­lar üzerin­deki yoğuş­mayı engel­le­mesi, bak­teri ve nem olu­şum­la­rına karşı gel­mesi de man­to­la­ma­nın en önemli yarar­ları ara­sında bulun­mak­ta­dır. Bunun yanında dolaylı yol­lar­dan da olsa çevreye katkı sağ­la­yan man­to­lama tek­niği, az yakıt tüke­timi mey­dana getir­mesi saye­sinde çevre kir­li­li­ği­nin bir nebze de olsa önüne geçmektedir.

Şu zamanlar dış yalıtım fiyatları ile alakalı bir çok soru geldi. Bu incelemeyle çatı izolasyon fiyatları hakkında merak edilen tüm bu sorulara çözümler arayacağız.

Posted by Gönderen cagriuysal zaman: 19:04
Categories: Etiketler: , , , , ,

 

0 yorum:

 
>