KAMPANYALI ÜRÜNLER


16 Şubat 2011 Çarşamba


Yalıtım Nedir ile alakalı yazılanlar, Yalıtım Nedir nedir bunlara bakabilirsiniz.

konuya girmeden Yalıtım Nedir ile ilgili şunları söylemek gerekir. Yalı­tım, kul­la­nıl­dığı duruma göre dış etki­ler­den ayır­mak veya tec­rit etmek anla­mında, bina yalı­tımı (izo­las­yonu) ise; “yapıyı kendi bün­yesi ile için­deki eşya ve can­lı­lara zarar verici etki­ler­den koru­mak için alı­nan önlem­ler paketi” ola­rak tanım­lan­mak­ta­dır. Oysa bina yalı­tımı; “mal­zeme üreti­min­den uygu­la­ma­sına kadar titiz­lik, has­sas­lık, çok yönlü detay çalış­ma­sını gerek­ti­ren ve bir­çok bilim dalını ilgi­len­di­ren bir sis­tem bütü­nü­dür”.

Yalıtım Nedir konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Bu nedenle, bina yalı­tı­mında, ulu­sal eko­nomi ve çevre iliş­ki­si­nin ortaya konul­ması ve ras­yo­nel çözüm­lere varı­la­bil­mesi için eko­nomi, fizik, kimya, makine, inşaat, mimar­lık vb bilim dal­ları bir eşgü­düm içe­ri­sinde bulun­ma­lı­dır.

standart izolasyon konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Yalı­tım sek­törü, inşaat, mimar­lık, makine vs mes­lek grup­la­rı­nın oluş­tur­duğu yeni ve farklı bir sek­tör ola­rak görü­le­bi­lir. Diğer taraf­tan, ülke­miz inşaat sek­törü ile oto­mo­tiv, bil­gi­sa­yar vb sek­tör­ler kar­şı­laş­tı­rıl­dı­ğında en gecik­meli sek­tö­rün inşaat sek­törü olduğu kolayca anla­şı­lır. Bu olum­suz­luğa rağ­men, modern yalı­tım uygu­la­ma­ları her yeni tek­no­loji gibi gecik­meli de olsa, ülke­mize ulaş­mış ve belirli bir süre içinde yay­gın­lık kazan­maya baş­la­mış­tır. Bazı bina yapım­cısı ve yap­tı­rım­cı­la­rı­nın halen yalı­tım konu­sunda duyar­sız olma­ları veya yasal sorum­lu­luk­la­rını yerine getir­me­me­leri bu iş kolu­nun aksa­yan yönünü oluş­tur­mak­ta­dır.

Yalıtım Nedir konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Stan­dart­lara uyan, çağdaş tek­no­lo­jiyi izle­yen fir­ma­la­rın ürün­le­rini, kul­la­nı­cı­la­rın da bilinçli takip etme­leri, müte­ah­hit­ler­den, yapıda kul­la­nı­lan mal­ze­me­ler hak­kında bilgi alma­ları bek­le­nir. Yapı­la­rın mev­cut yönet­me­lik­lere uygun­luğu ve denet­len­mesi gerek ülke, gerekse kul­la­nı­cı­la­rın men­fa­at­le­rine olduğu unu­tul­ma­ma­lı­dır.

su yalıtım ve benzeri meselelerle alakalı açıklamalar bulabilir, su izolasyon malzemeleri fiyatları çeşitlerinden oluşan görsellere bakabilirsiniz.

Posted by Gönderen cagriuysal zaman: 11:34
Categories: Etiketler: , , , , , , , ,

 

0 yorum:

 
>