KAMPANYALI ÜRÜNLER


16 Şubat 2011 Çarşamba


Yalıtım Nedir aramasındaki sonuçları sitemizde görebilir, Yalıtım Nedir aramasıyla ilgili ayrıntılı bilgileri elde edebilirsiniz.

dış mantolama konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Ülke­mizde ger­çek­leş­ti­ril­miş veya ger­çek­leş­ti­ril­mekte olan konut bina­ları ele alın­dı­ğında bun­la­rın büyük bir kıs­mı­nın kon­van­si­yo­nel yapım sis­temli iske­let taşı­yıcı, boş­luklu piş­miş kil veya göze­nekli beton blok dış duvar­lar ile oturtma kire­mit çatı­lar­dan oluş­tuğu görül­mek­te­dir. Dış kabu­ğun farklı yalı­tım özel­lik­le­ri­nin yeter­siz kal­dığı ve böy­lece enerji ve per­for­mans kayıp­la­rı­nın ortaya çıktığı, dola­yı­sıyla çevre­nin zarar gör­düğü tar­tı­şıl­maz bir ger­çek­tir.

konuya girmeden Yalıtım Nedir ile ilgili şunları söylemek gerekir. Geliş­miş ülke­le­rin inşaat sek­törü, bizim konu­muz kap­sa­mına giren yalı­tım mal­ze­me­le­ri­nin kul­la­nımı, artan enerji fiyat­ları, temi­nin­deki güç­lük­ler, enerji üretir­ken çevre­nin kir­len­mesi, kon­for gerek­sin­mesi, tüke­tici ve ülke eko­no­mi­sine tasar­ruf getir­mesi nede­niyle ülke­mize oranla çok art­mış­tır. Oysa ülke­mizde kişi başına yalı­tım mal­ze­mesi tüke­ti­mi­miz çok azdır.

dış mantolama konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Yalı­tım uygu­lama düzeyi ise, ülke­le­rin geliş­miş­lik düzeyi ile yakın­dan ilgili olup, sadece konut sahibi ola­bilme gerek­si­nimi, yaşam stan­dar­dı­nın yük­sel­me­siyle bir­likte kon­forlu bir konut sahibi ola­bilme yönünde geliş­meye baş­la­mış­tır. Yapıda kul­la­nı­la­cak mal­ze­me­le­rin karak­te­ris­tik­le­ri­nin araş­tı­rıl­ması, ince­len­mesi ve ana­liz bul­gu­la­rı­nın irde­len­mesi, deney­sel ve göz­lem­sel bul­gu­larla sağ­la­na­bil­mek­te­dir. Kul­la­nım yer­le­rine göre mal­zeme karak­te­ris­ti­ğini doğ­ru­dan etki­le­yen çevre­sel fak­tör ve parametreler;

konuya girmeden Yalıtım Nedir ile ilgili şunları söylemek gerekir. Bu etki­le­şim­ler, sta­bil ve/veya dina­mik ortam şart­ları için ayrı ayrı fizik­sel, kim­ya­sal ve meka­nik deği­şim­ler açı­sın­dan detay ola­rak ince­len­me­li­dir. Bu ince­le­me­le­rin tamamı, gerek zaman ve gerekse eko­no­mik açı­dan oldukça yük­sek bir değer tuta­cağı kaçı­nıl­maz­dır. Ancak, günü­müzde en opti­mal bir mal­ze­meyi seçe­bil­mek ama­cıyla, aşa­ğıda veri­len bazı fizik­sel fak­tör ve para­met­re­ler bir yapı ve/veya kap­lama ele­manı ola­rak belirlenmelidir.

çatı izolasyon aramasındaki sonuçları sitemizde görebilir, su yalıtım malzemeleri fiyatları aramasıyla ilgili ayrıntılı bilgileri elde edebilirsiniz.

Posted by Gönderen cagriuysal zaman: 13:04
Categories: Etiketler: , , , , , , , ,

 

0 yorum:

 
>