KAMPANYALI ÜRÜNLER


9 Şubat 2011 Çarşamba


Yüzeysel Su Yalıtımı ile ilgili yorumlarve bilgilere bu başlıktan ulaşabilmeniz mümkündür. Yüzeysel Su Yalıtımı ile ilgili yazarlarimizin yazilari ile çok daha fazlasini burdan görebilirsiniz.

su yalıtımı konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Yüzey­sel su yalı­tımı suyun mev­cut olduğu dış ortam ile yapı­nın belirli kabuğu ara­sında su geçi­rim­siz bir kat­man oluş­tu­rul­ma­sıyla ortaya kon­mak­ta­dır. Bu nedenle yüzey­sel su yalı­tım­la­rında su geçirme özel­liği bulun­ma­yan özel yalı­tım mal­ze­me­leri kullanılmaktadır.

Konuya girmeden Yüzeysel Su Yalıtımı ile ilgili şunları söylemek gerekir. Yapı­lara su gire­bi­le­ceği yer­le­rin tah­min edi­le­rek uygu­la­maya alın­dığı bir sis­tem ola­rak kar­şı­mıza çıkmak­ta­dır. Bunun yanında yalı­tım sis­te­mi­nin yapıl­ma­sında dik­kat edi­lecek husus­larda ilki suyun gel­diği tara­fın tes­pit edil­mesi ve işle­min önce­likle dışa­rı­dan yapıl­ması şeklin­de­dir. Ayrıca genel bir ana­liz aşa­ma­sın­dan sonra zemin etüdü yapı­la­rak sula­rın ne gibi etki­le­ri­nin ola­cağı ve yapıya ne şekilde bir bas­kın yapa­cağı özel­likle test­ler altında belirlenmektedir.

konuya girmeden Yüzeysel Su Yalıtımı ile ilgili şunları söylemek gerekir. Bu etüt işlem­le­ri­nin ardın­dan yapı­lan işlem­ler­den ilki ise bina­nın ya da evin genel oturma ala­nında daha büyük ola­cak şekilde ve yatay konumda gro­be­ton döşe­mesi yapıl­ma­sı­dır. Gro­be­ton döşe­me­si­nin ardın­dan sıra su yalı­tım kat­ma­nı­nın oluş­tu­rul­ma­sına gelir. Su yalı­tım kat­manı da oluş­tu­rul­duk­tan sonra bina bu su yalı­tı­mın üzerine inşa edil­meye baş­la­nır ve bu doğ­rul­tuda uygu­la­ma­lar devam eder. Ayrıca yine atlan­ma­ması gere­ken başka bir konu ise suyun etki altında tuta­bi­le­ceği bir sevi­yeye kadar su yalı­tım yapıl­ma­sı­dır. Çünkü suyun etki ede­bi­le­ceği her yer temel için pek de sağ­lıklı sonuç­lara gebe bir ortam sağ­la­ma­ya­cak­tır. Bu nedenle de düşey duvar­lar içinde su yalı­tımı yapı­lır ve Gro­be­ton üzerine konuş­lan­dı­rı­lan su yalı­tımı ile düşey duvar­lar için uygu­la­nan su yalı­tım sis­tem­leri üst üstü geti­ril­miş olur ve tam bir su yalı­tım dona­nımı ortaya çıkar.

Bu günlerde dış yalıtım fiyatları için bir çok soru ile karşılaşıyoruz. Bu yazı mantolama için akıllarda kalan tüm bu meselere cevap vermeye çalışacağız.

Posted by Gönderen cagriuysal zaman: 22:04
Categories: Etiketler: , , , , , , , ,

 

0 yorum:

 
>