KAMPANYALI ÜRÜNLER


13 Şubat 2011 Pazar


Isı yalıtımı ile ilgili merak edilen her şey ile ilgili söylenen bir çok sey var. Bu yazımızda da Isı yalıtımı ile ilgili merak edilen her şey melesine genel olarak göz atacağız.

meseleye girmeden Isı yalıtımı ile ilgili merak edilen her şey ile alakalı bunları belirtmek gerekir. Son yıl­larda kul­la­nımı hızla artan, özel­likle yeni yapı­la­rın inşaat aşa­ma­sında artık daha fazla ter­cih edi­len ısı yalı­tım sis­temi, buna kar­şın hala pek çok kişiye yabancı olan bir konu… İnsan­lar kul­lan­dık­ları ener­ji­den ve yakıt­tan tasar­ruf etmek isti­yor, bunu ger­çek­leş­tir­me­nin en iyi yolu olan ısı yalı­tımı uygu­la­ma­sını merak edi­yor. Peki ısı yalı­tımı nedir, ısı yalı­tımı nasıl uygu­la­nır, ısı yalı­tımı mali­yeti ne kadar­dır? İşte ısı yalı­tımı ile ilgili merak etti­ği­niz soru­la­rın yanıtları:

meseleye girmeden Isı yalıtımı ile ilgili merak edilen her şey ile alakalı bunları belirtmek gerekir. Isı yalı­tımı, evle­ri­nizde veya işyer­le­ri­nizi ısıt­mak ya da soğut­mak için (yakıt veya klima gibi) tüket­ti­ği­niz ener­jiyi en aza indi­ren, özel mal­ze­me­lerle yapıl­mış, ev ya da işyer­le­ri­nin çatı­la­rına, döşe­me­le­rine ve duvar­la­rına uygu­la­nan bir tek­nik­tir. Sadece bura­lara değil pen­ce­re­lere de ısı yalı­tımı uygu­la­na­bi­li­yor. Özel kap­la­malı cam­lar ya da doğ­ra­ma­larla pen­ce­re­ler­den de ısı yalı­tımı sağ­la­na­bi­li­yor. Isı yalı­tım uygu­la­ma­ları önce­likle bina­la­rın dış cep­he­le­rine uygu­la­nı­yor. İhti­yaç ve talep halinde, bina­la­rın iç cep­he­sine de ısı yalı­tım uygu­la­na­bi­li­yor. Bina için­deki tesi­sat­la­rın da yalı­tıl­ma­sıyla tam bir ısı yalı­tım sağ­lan­mış olu­yor. Merak edi­len bir diğer konu ise ısı yalı­tım sis­te­mi­nin mali­yeti… Şayet ısı yalı­tımı henüz inşaat aşa­ma­sında binaya uygu­la­na­caksa bina­nın top­lam mali­ye­ti­nin yüzde ikisi ila beşi ara­sında bir paraya mal olu­yor. Yapılı binaya ısı yalı­tımı uygu­la­ması yap­mak ise daha pahalı bir işlem. Bu nedenle en doğ­rusu, henüz inşa aşa­ma­sında yapıya ısı yalı­tımı uygu­lan­ması… Isı yalı­tım sis­temi uygu­la­ması yapı­lan bina­larda, bu uygu­lama için har­ca­dı­ğı­nız parayı, iler­le­yen yıl­larda yakıt­tan elde ede­ce­ği­niz tasar­ruf saye­sinde kısa sürede amorti ede­bi­lir­si­niz. En fazla beş sene içinde, ısı yalı­tımı kendi gide­rini geri ödemiş ola­cak­tır. Isı yalı­tım uygu­la­ması nor­mal büyük­lükte olan bina­lar için en fazla bir ay içinde uygu­la­na­bi­lir. Isı yalı­tım uygu­la­ma­sı­nın ne kadar süre­ceği bina­nın büyük­lüğü ve özel­lik­leri ile yalı­tım için çalı­şa­cak işçi sayı­sıyla doğru orantılıdır.

su yalıtımı nedir ve ne işe yarar, yalıtım izolasyon hangi alanlarda kullanılabilir gibi soruların cevabını sitemizde bulabileceksiniz.

Posted by Gönderen cagriuysal zaman: 11:34
Categories: Etiketler: , , , , , , , , ,

 

0 yorum:

 
>