KAMPANYALI ÜRÜNLER


14 Şubat 2011 Pazartesi


önceki yazilarimizda da Ses yalıtımı uygulaması ile alakali makaleler yazmistik bu sektörde yillandir faaliyet gösteren bir kurulus da Ses yalıtımı uygulaması. Ses yalıtımı uygulaması tarzi ihtiyaçlari bu kurumdan alabilirsiniz.

konuya girmeden ısı izolasyonu ile ilgili şunları söylemek gerekir. Bina­la­rın modern bir yapıya kavuş­tu­ru­lup, kul­la­nı­lan mal­ze­me­le­rin hafif­le­me­siyle bir­likte ortak yaşam alan­la­rında bir başka ciddi sorun ortaya çıktı. Bu soru­nun adı; gürültü… İşte geli­şen inşaat sek­törü bu soru­nun önüne geç­mek için, akıl­lıca dav­ra­nı­lırsa henüz inşaat aşa­ma­sında binaya ses yalı­tımı sis­temi de ekli­yor. Bil­hassa has­ta­ne­ler, konut­lar ve okul­lar tar­zında, çok gürül­tülü yapı­la­rın inşası sıra­sında yapı akus­tiği bakı­mın­dan yapıl­ması gere­ken en doğru şey, henüz tasa­rım sıra­sında gürültü kont­rolü yap­mak­tır. İnşa edi­lecek yapı­la­rın işle­viyle, bu yapı­ları etki­le­yecek gürültü kay­nak­ları dik­kate alı­na­rak, bazı ted­bir­ler uygu­la­na­bi­lir. Ses yalı­tımı çeşitli şekil­lerde uygu­la­na­bi­lir. Bunu ger­çek­leş­tir­mek için binayı kara­yol­la­rın­dan, yani araç­la­rın tra­fik­teki gürül­tü­sün­den, demir­yo­lun­dan, yani tren­le­rin ray­lar üzerin­den geçer­ken çıkar­dığı gürül­tü­den, hava­alan­ları, yani uçak­la­rın iniş ve kal­kış­larda çıkar­dığı gürül­tü­den uzak bir yere inşa etmek… Ses yan­sı­ma­sına yol aça­cak şekilde yapı­lar inşa etme­mek. Örne­ğin U tipinde veya avlusu olan bina­lar yankı yapar… Çift taba­kalı duvar inşa etmek, bina içe­ri­sin­deki bölme ele­man­la­rı­nın ses yalı­tı­mını yap­mak, cam­la­rın bulun­duğu yere çift cam, lamine cam­lar yap­mak, ter­cih edi­len kalıp­la­rın kalın, boş­luk­suz ve ağır olma­sına özen gös­ter­mek, duvar­lar ara­sında ses sızın­tı­sına neden ola­cak boş­luk­ları orta­dan kaldırmak…

dış cephe yalıtım ile alakalı sonuçları burada görebilir, boru izolasyon fiyatları için derlenmiş alakalı bilgileri görebilirsiniz.

Posted by Gönderen cagriuysal zaman: 16:04
Categories: Etiketler: , , , , , , , , , ,

 

0 yorum:

 
>